Doorgaan naar artikel
Johans Hardwarehub: Uritrottoir voor plassen in het openbaar
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week bespreken we de Uritrottoir.

In vrijwel alle landen is wildplassen verboden. Dit is ook logisch aangezien het niet alleen onhygiënisch is, ook zit niet iedereen te wachten mensen even hun kleine boodschap tegen een boom doen. Toch heeft vrijwel elke man (en veel vrouwen) weleens wildgeplast, want soms kan je niet anders en dan liever buiten dan in je broek.

In veel grote steden gaan ze steeds verder om het wildplassen tegen te gaan. Toch zorgen vervelende boetes eerder voor conflicten dan preventie. In Hamburg hebben ze daarom muren voorzien van een speciale coating die ervoor zorgt dat urine als het ware terugkaatst op de broek van de wildplasser.

In Parijs slaan ze een andere weg in, hier hebben ze sinds kort het Uritrottoir. De Franse creatieve studio Faltazi heeft een plasbak ontwikkeld die jouw gedeponeerde urine gebruikt om de planten te voeden. Het Uritrottoir wordt overigens zelf ook gebruikt als plantenbak, maar aan de onderkant is een reservoir aanwezig dat alles opvangt en combineert. Om de zoveel tijd kan de inhoud worden opgehaald en weer als mest worden gebruikt voor nieuwe planten.

Dit is het perfecte voorbeeld van iets op een goede manier mogelijk maken omdat je het niet kunt tegengaan.

Uritrottoir