Live
Bekijk de livestream
Live
Rise & Shine trailer is ode aan retro sidescrolling videogames
Geschreven door Joost Klein Middelink op 20 april 2017 - Games

Adult Swim Games en Super Awesome Hyper Dimensional Mega Team hebben de sidescroller Rise & Shine uitgebracht voor PlayStation 4. Samen met de release hebben zij ook een nieuwe Rise & Shine trailer uitgebracht. In het team zitten mensen die gewerkt hebben aan Plants vs. Zombies en Worms en zijn dus niet geheel onbekend.

In Rise & Shine volgen we Rise, een kind dat per ongeluk Shine krijgt. Shine is een legendarisch, superkrachtig geweer. Shine heeft verschillende kogels en toevoegingen om je door de levels in de game heen te helpen. Doodgaan is niet erg want Rise is het enige kind dat telkens weer kan respawnen.

Volgens de makers zitten in Rise & Shine zaken die normaal niet in een sidescroller zitten. Zo is er een cover-systeem en kan Shine radiografisch-bestuurbare-kogels afvuren. Verder zitten er enorm veel referenties naar oude videogames in het spel.

Rise & Shine is nu uit voor PlayStation 4, maar was in januari al verkrijgbaar voor pc en Xbox One.

Relevante berichten
Firewatch-livestream met Patrick - vanavond om 20:30
Afgelopen twee weken hebben Patrick en Britt samen op zondagavond ...
Review: SUPERHOT VR
SUPERHOT VR is al een tijdje uit voor Oculus Touch en nu eindelijk ook voor de HTC Vive/Steam. Het originele spel is via Kickstarter succesvol gefinancierd na...
Sonic Mania releasedatum gelekt
Op Steam is een trailer verschenen waarin de Sonic Mania releasedatum wordt getoond. Officieel is er echter nog geen datum bekend. In de video is te zien dat de...