Doorgaan naar artikel
Nieuwe GoPro Fusion filmt 360-graden
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Actiecamera’s en GoPro worden vaak in dezelfde adem genoemd. Er zijn inmiddels verschillende camera’s ontwikkeld bij GoPro en daar komt er binnenkort eentje bij. Het gaat hier om de GoPro Fusion welke anders is dan de voorgaande actiecamera’s. De nieuwe GoPro Fusion filmt 360-graden-beelden.

De GoPro Fusion schiet beelden in de hoge resolutie van 5.2K met 30 frames per seconde. De camera is niet puur bedoeld voor 360-graden-beelden, maar is ook voorzien van de OverCapture-functie. Hiermee is het mogelijk om reguliere video’s en foto’s te maken van de eerder geschoten 360-graden-beelden. Met de 360-graden-functie richten de ontwikkelaars zich op de opkomende markt van Virtual Reality.

Heel veel informatie is er nog niet bekend, echter geeft het bedrijf wel aan dat het een ‘pocketable’ product is. Hiermee kunnen we aannemen dat het een compacte camera zal worden. De GoPro Fusion zal eind dit jaar leverbaar zijn in gelimiteerde aantallen. De prijs en overige specificaties zullen in de nabije toekomst worden vrijgegeven.

Het bedrijf achter de bekende camera’s heeft recentelijk 17 procent van zijn personeel ontslagen en zit daardoor financieel in zwaar weer. Het bedrijf probeert onder andere met Virtual Reality nieuwe markten aan te boren.

GoPro Fusion