Doorgaan naar artikel
Johans Hardwarehub: Pancake Bot, de pannenkoekprinter
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week bespreken we de Pancake Bot.

Pannenkoeken zijn voor veel kinderen een feestmaaltijd en door de jaren heen zijn deze dan ook steeds uitgebreider geworden. Je kan het zo gek niet bedenken of er is wel een variant van te maken. We hebben het dan niet over een exemplaar met krenten, appel of ham, maar om de echte kunstwerken. Zo zijn er heuse pannenkoeken voorzien van kruiden, garnalen, zalm of andere soorten vlees.

Naast het experimenteren met ingrediënten is het ook leuk om een pannenkoek in verschillende vormen te bakken. Nu zal dit niet meevallen in een koekenpan en zelfs met een spuitfles is het niet voor iedereen weggelegd om een schitterende creatie te bakken. Om je hiermee te helpen is er de Pancake Bot, oftewel een pannenkoekprinter. De Pancake Bot is een alternatief op de 3D-printer, maar in plaats van plastic is de extruder in dit geval gevuld met pannenkoekenbeslag. De spuitkoppen bewegen over de bakplaat en spuiten zo elke gewenste afbeelding op de hete bakplaat.

De Pancake Bot zal niet gauw worden aangeschaft voor thuis, aangezien het apparaat een prijskaartje heeft van 299,99 dollar.