Doorgaan naar artikel
Johans Hardwarehub: Powrtab voor extra uurtjes
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Powrtab.

Veel draagbare apparaten die je vroeger misschien wel in je bezit had zoals een discman, cassettespeler en GameBoy, waren voorzien van batterijen. Met een extra setje batterijen op zak had je de mogelijkheid om ze te vervangen en verder te gaan met waar je gebleven was. Vandaag de dag zijn er steeds meer apparaten voorzien van een accu die opgeladen moet worden. Het voordeel hiervan is dat je deze telkens opnieuw kunt opladen zonder de batterijen te hoeven vervangen. Het beste, en wellicht ook het meest gebruikte, voorbeeld vandaag de dag is je smartphone.

De smartphone wordt zo’n beetje elke vrije minuut tevoorschijn gehaald om de tijd te doden. Er is dan ook niets vervelender dan wanneer de accu leeg is en je hebt geen oplader of oplaadpunt bij de hand. Nu zijn hier wel oplossingen voor, zoals verschillende soorten powerbanks die je kunt opladen en meenemen. Wanneer je smartphone of ander apparaat leeg is, kan je deze opladen met deze extra stroomvoorziening.

Een andere mogelijkheid is de Powrtab. Deze is vergelijkbaar met wegwerpbatterijen, maar perfect in noodsituaties. De Powrtab is een kleine wegwerpaccu die je kunt aansluiten op je iPhone of Android-apparaat en geeft ongeveer vier uur extra gebruikstijd. Ze behouden tevens ongeveer vijf jaar hun laadvermogen. Normaliter zijn wegwerpbatterijen of accu’s niet erg milieuvriendelijk, maar de Powrtabs kunnen volledig worden gerecycled.

Een setje van twaalf Powertabs kost je €45,84 en zijn op de officiële website te bestellen.