Doorgaan naar artikel
KPN Play – televisie kijken van nu
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Deze maand lichten we hier op NWTV de dienst KPN Play uit om te kijken naar de voordelen van het streamen van je televisieprogramma’s. Televisiekijken in het algemeen ondergaat met YouTube en andere streamingdiensten een grote verandering, maar er is zeker nog wel toekomst.

Televisiekijken van de toekomst, wat is dat nu eigenlijk? Door de vele streamingdiensten zijn mensen er steeds meer aan gewend om te kijken wat ze willen, wanneer ze willen en waar ze willen. Dat is natuurlijk niet helemaal waar, want de maker bepaalt nog altijd zelf wanneer en wat hij of zij publiceert en dat zijn vaak ook nog eens vaste tijden. Het verschilt dus veel minder van televisie dan veel mensen denken. Daarnaast is live-content zoals een sportwedstrijd vooral leuk om het op dat moment te kijken.

KPN Play

Toch is het duidelijk dat er een verandering zit in onze manier van televisiekijken. Steeds meer jongeren zijn online te vinden en pakken daardoor minder en minder die afstandsbediening. De eerste reden waarom Play past binnen het televisiekijken van de toekomst, is dat de dienst alleen online verkrijgbaar is. Via laptop, telefoon of tablet kun je de dienst kijken waar je wilt, onderweg in de trein of gewoon lekker op de bank (binnen Nederland). En dat gewoon met elke internetprovider.

Een tweede reden is het grote aanbod aan On Demand-diensten. Juist de jongerenzenders zoals MTV, XITE en Comedy Central hebben een groot aanbod van programma’s die jongeren aanspreekt en zijn dan ook On Demand te kijken bij Play. Ook zijn er een aantal programma’s online terug te kijken met Gemist, de ervaring van de laatste maanden leert dat er steeds meer beschikbaar komt, zoals bijvoorbeeld series als Prison Break van FOX. Tevens kunnen van een aantal zenders de uitzendingen worden opgenomen.

Een derde en laatste goede reden dat Play past binnen het televisiekijken van nu, is de betaalbaarheid. In het verleden was het alleen mogelijk om een televisie-abonnement te combineren met een duur abonnement thuis voor internet. Dit, terwijl iedereen ook een (duur) mobiel-abonnement heeft en op veel locaties wifi heeft. Je was voor een combinatiepakket minimaal 45 euro kwijt en had dan vaak ook nog eens heel veel zenders waar je niets mee deed. Play biedt slechts een handvol zenders, maar wel de zenders die populair zijn. Daarnaast ben je niet gebonden aan een internetprovider, want je kunt met elke Nederlandse internetverbinding gebruik maken van Play.

KPN Play

Benieuwd? Sluit dan een gratis proefabonnement af en ervaar zelf waarom KPN Play televisiekijken van nu is!