Doorgaan naar artikel
LocoRoco Remastered
Aloys van Outersterp
Aloys van Outersterp
Voormalig hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

LocoRoco is nog net zo aanstekelijk als toen het elf jaar geleden voor de PSP verscheen en de kleurrijke vormgeving en strakke lijnen komen goed tot hun recht in de hogere resolutie. Helaas valt de verdere verbetering van de remaster wat tegen, waardoor de game gevoelsmatig nog steeds meer op een handheld thuis hoort

In 2006 was LocoRoco een van de launchgames van de PlayStation Portable (PSP). Met de bijzondere stijl en simpele, maar innovatieve, controls, wist het de aandacht van velen te grijpen. In 2008 leverde het zelfs een vervolg op, met de originele titel LocoRoco 2, en inmiddels is het eerste deel als remaster beschikbaar voor de PlayStation 4.

Het spel heeft een simpele, maar doeltreffende, besturing en maakt bijna uitsluitend gebruik van de bovenste schouderknoppen. Door een van deze in te drukken, wordt het level gekanteld en rolt je LocoRoco een bepaalde kant op. Mocht er een bepaald opstakel in de weg staan, dan kunnen beide knoppen worden ingedrukt om te springen. Terwijl het level wordt doorkruist moeten bepaalde wezentjes worden meegenomen en geheime paden worden ontdekt. Soms is het hierbij nodig om je LocoRoco op te splitsen, zodat door kleine openingen kan worden bewogen.

LocoRoco Remastered

Hoewel LocoRoco oorspronkelijk zeker geen kleine titel was, hebben we al tijden niks meer van de serie vernomen. Beide games verschenen voor de PSP, dus met deze remaster maakt de serie voor het eerst de sprong naar de console. Het moge duidelijk zijn dat de game nog niks aan charme heeft verloren. De kleurrijke omgevingen hebben een herkenbare stijl en de muziek is enorm aanstekelijk. Zowel alleen of als in een groep zingt de LocoRoco erg vrolijke liedjes in hoge stemmen, we kunnen verzekeren dat deze nog tijden in je hoofd zullen ronddwalen. Mocht dit spel je niet vrolijk maken, dan doet niks dat.

De stijl is uitstekend vertaalt naar de PlayStation 4, maar LocoRoco Remastered maakt minder indruk dan andere oppoetsbeurten. De felle kleuren en strakke lijnen komen goed tot hun recht in de hogere resoluties (tot wel 4K op de PlayStation 4 Pro), maar van verdere verbeteringen is eigenlijk geen sprake. Hierdoor lijkt de game gevoelsmatig meer thuis te horen op een handheld, vooral doordat de schaal van de omgevingen nogal beperkt overkomt. Dat de game niet is uitgebracht voor de PlayStation Vita is jammer, maar het is altijd nog mogelijk om via Remote Play op Sony’s nieuwere handheld te spelen. Gezien de prijs van €14,99 is LocoRoco zeker een aanrader, maar verwacht geen wereldschokkende remaster.