Doorgaan naar artikel
Johans Hardwarehub: Scewo beklimt trappen
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Scewo.

Steeds meer gebouwen en andere locaties worden aangepast of rolstoelvriendelijk gebouwd. Er is niets zo vervelend dat iemand in een rolstoel een gebouw niet in kan omdat hij met zijn rolstoel de trap niet op kan rollen. Enkele studenten van het ETH in Zürich hebben enkele jaren geleden een prototype getoond waarbij een rolstoel middels rupsbanden in staat was om een trap op te rijden, of beter gezegd te klimmen. Sinds dat prototype zijn ze flink bezig geweest en hebben Scewo ontwikkeld. Deze elektrische rolstoel ziet er niet alleen futuristisch uit qua design, maar belangrijker is het aantal technische verbeteringen die de rolstoel is ondergaan.

Tijdens de ontwikkelingen is het grootste probleem van het prototype onder handen genomen. Dit probleem was de traagheid waarmee de trap beklommen werd. De vernieuwde Scewo doet dit een stuk sneller. Zo is het nieuwe model op dezelfde trap ongeveer de helft sneller. Om dit project voort te zetten en de Scewo blijven te verbeteren zoeken de studenten via een Patreon-campagne donateurs die maandelijks een klein bedrag willen doneren zodat ze de wereld kunnen veranderen voor de rolstoelgebruikers.

Mocht je hier ook je steentje aan willen bijdragen kan je dat doen via deze link.