Doorgaan naar artikel
Nieuwe South Park The Fractured But Whole trailer onthuld
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Eerder deze week werd door ontwikkelstudio Ubisoft een releasedatum vrijgegeven van de nieuwe South Park-game. Om het plaatje compleet te maken is er ook een nieuwe South Park The Fractured But Whole trailer onthuld. Zoals wellicht al bekend is, is deze game de opvolger van The Stick Of Truth.The Fractured But Whole is vanaf 17 oktober dit jaar beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

In de nieuwe game is het vechtsysteem uitgebreider dan in zijn voorganger. Het systeem bevat nieuwe mogelijkheden om tijd en ruimte te beïnvloeden tijdens de gevechten. Met het loot- en crafting-systeem hebben spelers de mogelijkheid om hun eigen uitrusting samen te stellen in een RPG-stijl. In de game staan de superhelden van Coon & Friends centraal om de criminaliteit in South Park tegen te gaan. Zoals in de trailer veelvuldig te zien is, zullen we de ene scheet na de andere verwachten. Dit past overigens wel goed bij de humor van de serie. Ubisoft werkt samen met South Park-bedenkers Trey Parker en Matt Stone.

Spelers die de game als pre-order bestellen krijgen toegang tot extra content waaronder Towelie, de drugsverslaafde handdoek. Daarnaast krijgen ze de game South Park The Stick of Truth er gratis bij.