Johans Hardwarehub: Kano Computer Kit

Johan van de Westerlo, 10 oktober 2017
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Kano Computer Kit.

Programmeren wordt steeds meer gedaan, door allerlei knappe koppen. Het wordt ook op steeds meer gebieden ingezet en gebruikt voor verschillende doeleinden. Het kan ook heel eenvoudig, dat bewijst de Kano Computer Kit. Het pakket bestaat uit een HD-scherm, een accu en een Raspberry Pi. Na het monteren van deze onderdelen heb je de beschikking over meer dan 150 uur aan tutorials, waarmee je leert om een computer te bouwen en deze vervolgens te programmeren. Maar ook hoe je je eigen muziek schrijft of foto’s bewerkt met je eigen fantasie.

De Kano Computer Kit is speciaal ontwikkeld om op laagdrempelig niveau kennis op te doen en het programmeren onder knie te krijgen. Of je nu een kind of digibeet bent, iedereen kan er mee overweg. Om je uit te nodigen om meer te programmeren krijg je na ieder project vaardigheidspunten en medailles. Dit geeft de spelers het gevoel dat ze iets leren en progressie maken. De kit brengt je onder andere kennis bij over programmeertalen als Javascript, Unix en Python.

De Kano Computer Kit is vanaf 329,99 euro te bestellen en wordt vanaf 20 november verscheept.

Lees volledig artikel