Apple blokkeert Blacklist-functie in Pokémon GO

Jeffry van Geel, 14 november 2017
Profiel

Alweer enkele weken geleden introduceerde Niantic de Blacklist-functie in Pokémon GO. Alhoewel deze functie niet werd aangekondigd door de ontwikkelaar, wisten data-miners binnen de kortste keren de blaclist te ontdekken. Middels een zogenaamde lijst met apps controleerde de app (of Niantic zelf) of er spelers waren die “verboden”-apps gebruikten. Denk hierbij voornamelijk aan applicaties die het mogelijk maken om te spoofen.

Apple heeft deze zogenaamde Blacklist-functie in Pokémon GO nu echter geblokkeerd. Als onderdeel van een algemene bug waardoor uitgevers van andere apps toegang hebben tot de lijst met apps die zijn geïnstalleerd op een iOS-apparaat. Alle iOS-apparaten die geen iOS 11.1.1 of hoger hebben, hebben deze bug in de software. Alhoewel Niantic de blacklist recent weer uitschakelde, is het altijd voornemens geweest deze maatregel in te zetten tegen valsspelers. Wat de volgende stappen worden is onbekend.

Meer nieuws over Pokémon GO, zoals bijvoorbeeld wanneer generatie 3 eindelijk verschijnt in het spel, lees je als één van de eerste in het Nederlands op onze Facebookgroep. Word dus snel lid om niets meer te missen.

Lees volledig artikel
firstlook