Johans Hardwarehub: Nirvana massageheadset voor meer rust

Johan van de Westerlo, 20 maart 2018
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Nirvana massageheadset.

Naast de simpele oordopjes zie je steeds meer mensen rondlopen met een over-ear koptelefoon. Soms zijn het redelijk compacte hoofdtelefoons, maar sommige modellen zijn behoorlijk flink. De Nirvana massageheadset heeft veel weg van deze grote modellen, maar is niet gemaakt om muziek mee te luisteren. In plaats van een gadget waarmee je muziek afspeelt, richt de Nirvana zich op acupressuur.

De hoofdtelefoon is voorzien van enkele motortjes die in verschillende modi mogelijk kunnen worden ingesteld. Een van deze modi is een anti-stress- en anti-rusteloosheidprogramma. De oren en het gebied eromheen worden heerlijk gemasseerd door de grote kussens. Op de oorschelpen zijn enkele knoppen verwerkt waarmee je onder andere de intensiteit kunt regelen.

De Nirvana is niet een hoofdtelefoon die je graag in het openbaar zou dragen, gezien het een vrij lomp apparaat is en wellicht ook wel vibrerende geluiden maakt. De Nirvana massageheadset kan voor een bedrag van 179,- dollar worden gereserveerd. Wie weet voel je je na het gebruik meer ontspannen en uitgerust.