Call of Cthulhu-ontwikkelaar gekocht door Bigben Interactive

Cindy van Gerwen, 16 mei 2018
Profiel

Bigben Interactive kennen we als uitgever van onder andere games en hardware, maar het bedrijf heeft nu ook de Call of Cthulhu-ontwikkelaar gekocht. Cyanide Studios is op dit moment druk bezig met de ontwikkeling van de horror-rpg. Alain Falc, de CEO van Bigben, liet weten dat ze erg blij zijn met de nieuwe aankoop en grote ambities hebben in de toekomst op het gebied van games.

“This acquisition is a capital milestone in Bigben’s strategy as it greatly enhances our ability to create new games that meet our ambitions in the AA segment. Bigben is also proud to welcome to its Group the talents of Cyanide, one of the most creative French studios in the sector and we will be supporting their upswing towards new, even more ambitious projects.”

Cyanide is al enige tijd bezig met de ontwikkeling van Call of Cthulhu: The Official Video Game. De game is geïnspireerd op het verhaal van H.P. Lovecraft en verscheen voor het eerst tijdens de E3 2016. Hoewel er nog weinig concreet bekend is, zal het om een survival-horror gaan en komt het spel uit op PlayStation 4, Xbox One en pc.