E3 2018: Meer en snellere opslag met de Seagate Xbox SSD

Johan van de Westerlo, 13 juni 2018
Profiel

Tijdens het E3 gaat het vooral om games, maar hardwarefabrikanten onthullen ook nieuwe hardware die gerelateerd is aan gaming. Zo is reeds de Seagate Xbox SSD onthuld om meer opslag te bieden voor de console van Microsoft. Seagate had eerder al een “normale” externe hardeschijf uitgebracht.

De Seagate Xbox SSD wordt in drie verschillende modellen geleverd, namelijk 500GB, 1TB en 2TB. Door de snelheid van de Solid State Drive en de USB 3.0 aansluiting kunnen de laadtijden van games worden verkort. Veel games van tegenwoordig nemen veel ruimte in beslag waardoor de ingebouwde hardeschijf al snel vol zit. Daarbij is een snelle opslag zeker aan te raden. De USB-aansluiting is echter de bottleneck. Hierdoor wordt de snelheid van de SSD flink teruggedrongen, maar het is nog steeds sneller dan de standaard-hardeschijf.

De Seagate Xbox SSD is niet goedkoop: de goedkoopste variant kost $150,- en de 1TB-variant kost $300,-, maar wil je de meeste hoeveelheid opslag, dan dien je toch $600,- neer te leggen. De Europese prijzen zijn helaas nog niet bekend. De externe schijven zijn vanaf deze zomer beschikbaar.

Bron: Apparata