Doorgaan naar artikel
Xbox One-VR laat voorlopig nog even op zich wachten
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Rond de introductie van de Xbox One X vorig jaar gingen er ook enkele geruchten over Xbox One-VR. Deze zou dan de concurrentie aangaan met de PlayStation VR die al ruim een jaar in de winkel ligt.

De introductie van een VR-bril voor de Xbox One is er helaas nooit geweest en volgens Mike Nichols, Chief Marketing Officer van Microsoft Gaming, zal dit ook niet meer gaan gebeuren. Hij geeft simpelweg aan dat de pc een open platform is en dat dit veel meer opties biedt voor de vernieuwing en verbetering van virtual reality. Hier zou de console niet aan kunnen bijdragen. Microsoft had overigens wel de Windows Mixed Reality-headsets gelanceerd.

We don’t have any plans specific to Xbox consoles in virtual reality or mixed reality. Our perspective on it has been and continues to be that the PC is probably the best platform for more immersive VR and MR. As an open platform, it just allows faster, more rapid iteration. There are plenty of companies investing in it in the hardware side and the content side, or some combination therein.

Het zou logischer zijn dat de Windows Mixed Reality-headsets ook voor de Xbox One ondersteund gaan worden. Dit komt doordat de Xbox en pc steeds meer op elkaar beginnen te lijken. Ze draaien namelijk beide op x86-processoren en gebruiken dezelfde DirectX-api’s. Dit zorgt ervoor dat veel software met beide platformen compatibel is. Wat de rekenkracht van de Xbox One X betreft, is deze meer dan genoeg om de huidige generatie VR-headsets aan te kunnen sturen. Voor nu staat er dus nog niets op het programma, maar wie weet gaat Microsoft zich nog richten op de volgende generatie.