Review: Go Vacation

Thom van den Hork, 08 augustus 2018
Profiel
Go Vacation zit vol met minigames en lijkt duidelijk te gaan voor kwantiteit boven kwaliteit. Op enkele uitzonderingen na, zijn de spellen gewoon veel te makkelijk. Dat was zeven jaar geleden misschien niet zo'n probleem, maar de beoogde doelgroep is een stuk behendiger geworden. Waarschijnlijk zijn er nog maar weinig mensen die zitten te wachten op deze heruitgave.

In 2011 verscheen Go Vacation voor de Nintendo Wii, een spel dat overduidelijk bedoeld was voor een jonger publiek. Maar tijden veranderen en het jonge publiek van zeven jaar geleden is niet meer hetzelfde. Toen was er namelijk nog geen Fortnite, een spel dat juist ook door deze doelgroep wordt gespeeld. De vraag is dus of er anno 2018 nog  markt is voor Go Vacation.

In Go Vacation is het de bedoeling dat je verschillende eilanden bezoekt waar de nodige activiteiten te vinden zijn. Niet alle eilanden zijn gelijk beschikbaar, maar je zult ze eerst vrij moeten spelen. Door het voltooien van verschillende opdrachten, speel je ook de nodige minigames vrij, meer dan vijftig in totaal. Deze minigames variëren van paardrijden tot air-hockey, en van skateboarden tot een waterpistoolgevecht. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of je kunt het spelen.  Met de hoeveelheid is niet zoveel mis, maar de minigames zijn kwalitatief niet allemaal van een even hoog niveau. Aangezien Go Vacation zich richt op een wat jonger publiek, is de besturing niet al te moeilijk. Dit resulteert vaak in het indrukken van maar twee of soms zelfs een knop. Nu hoeft dat niet altijd een verband te hebben met de moeilijkheidsgraad, maar helaas is dat nu wel het geval. Het is bijna onmogelijk om te verliezen, tenzij je heel erg je best doet. Het was een mooi moment geweest voor Bandai Namco om de moeilijkheidsgraad aan te passen naar het niveau van gamers vandaag de dag. maar dat hebben ze dus niet gedaan.

Grafisch gezien zijn er ook niet al te grote stappen gezet. Natuurlijk ziet het er een stukje mooier uit als de Wii-versie, maar de Switch heeft genoeg kracht om er iets meer van te maken. Is er dan helemaal niets beter of nieuw aan deze versie? Jawel, je hebt nu de mogelijkheid om verschillende soorten vissen te vangen en er is een foto-modus ingestopt waarin je plaatjes kunt schieten van verschillende dieren. Het is grappig gedaan, maar niet een extra reden om deze titel aan te schaffen.

Go Vacation is een leuke verzameling van meer dan vijftig minigames, maar het grootste deel van deze spellen is wel heel erg makkelijk en biedt zelfs de jonge doelgroep weinig uitdaging. De heruitgave biedt daarnaast ook weinig vernieuwingen, waardoor het eigenlijk maar weinig bestaansrecht heeft wat ons betreft. Heb je kinderen die nog heel erg weinig ervaring hebben wat games betreft, dan is Go Vacation misschien wel een leuk spel om mee te beginnen, maar de rest kan deze titel gerust overslaan.