Johans Hardwarehub: Urbanized-fietsen hebben minder onderhoud nodig

Johan van de Westerlo, 14 augustus 2018
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Urbanized-fietsen.

Ook fietsen worden steeds moderner qua technologie, maar ook qua uiterlijk. In bijna alle gevallen heb je nog steeds te maken met het onderhoud van je fiets. Denk bijvoorbeeld aan de accu bij elektrische fietsen of aan een remkabel of kapotte band.

De Urbanized fietsen hebben hier minder last van. Zo zijn de banden bijvoorbeeld niet gevuld met lucht waardoor het lek rijden van de band niet mogelijk is. De bandenplaksetjes kunnen daarmee dus in de kast blijven liggen. Daarnaast is de fietsketting vervangen voor een riem wat minder onderhoud nodig heeft dan een ketting.

De Urbanized fietsen worden geleverd in verschillende kleuren en is verkrijgbaar in zowel een heren- als damesmodel. Het zijn niet de meest goedkope fietsen, maar er zijn ook duurdere verkrijgbaar. De prijs van 1.699,- euro is daarmee wel schappelijk. Je krijgt er immers wel een stijlvolle en ietwat futuristische fiets voor terug die vrijwel onderhoudsvrij is.

Bron: Urbanized