Bereid je voor op de achtste Pokémon GO-Community Day

Jeffry van Geel, 09 augustus 2018
Profiel

Het is komende zaterdag en zondag tijd voor de achtste Pokémon GO-Community Day. Alhoewel Niantic al bijna een maand van te voren is begonnen met communiceren, is er zoals altijd veel onduidelijkheid. Daar hopen we middels dit artikel een einde aan te maken.

Eventtijden

De achtste Pokémon GO-Community Day vindt plaats op 11 en 12 augustus van 11.00 uur tot en met 14.00 uur. Dat betekent dat we twee keer drie uur lang kunnen profiteren van de verschillende voordelen.

Event-Pokémon: Eevee

Tijdens het evenement is Eevee de speciale event-Pokémon. Misschien niet een echt bijzondere Pokémon, want zelfs de evoluties zijn tegenwoordig niet meer de sterkste, maar geliefd is Eevee zeker. Niantic heeft op de officiële website aangekondigd dat Eevee zoals altijd vooral in parken voorkomt. Tevens is via de website van Pokémon bevestigd dat er een Shiny Eevee komt.

  • Tip: Bevind je vlak voor 11.00 uur in een (groot) park
  • Tip: Zorg dat je voldoende Ultra Balls hebt
  • Tip: Zorg dat je veel Pinap Berries hebt (dubbele candy betekent meer evoluties)
  • Tip: Gebruik Incense voor nog meer Eevee
  • Tip: Gebruik de Pokémon GO Plus alleen voor Pokestops

Event-move: Last Resort

Iedere Eevee die je tijdens Pokémon GO-Community Day vangt of evolueert heeft als aanval Last Resort. Voor het eerst is het ook mogelijk om nog na het evenement te evolueren. Tot en met maandag 22.00 uur kun je de aanval krijgen wanneer je Eevee evolueert.

Event-bonus: Drie keer Stardust

Net als de vorige keer, zijn er dit keer ook drie uur lang twee bonussen voor spelers. De belangrijkste is de extra Stardust die je kunt krijgen. Je krijgt voor iedere vangst drie keer meer Stardust. Let op, dit geldt alleen voor vangsten. Niet voor het uitbroeden van eieren en evolueren van Pokémon.

  • Tip: Gebruik het hele evenement Starpiece (in totaal vierenhalf keer meer Stardust bij vangen)

Event-bonus: Drie uur lures

Net als vorige keren duren de lures drie uur tijdens het evenement. Het gebruik van lures moet nog meer Pokémon en dus nog meer stardust opleveren. Ideaal voor de fanatieke spelers die nog meer willen vangen.

  • Tip: Zorg samen met je vrienden ervoor dat de lures in het hele gebied waarin je speelt direct aanstaan
  • Tip: Bevind je in een park of centrum, waar veel stops en dus lures zijn