YouTube Music is vanaf vandaag beschikbaar in de Benelux

Stefan Manenschijn, 29 augustus 2018
Profiel

Sinds vandaag hebben Spotify en Apple Music er wederom een concurrent bij in de Benelux: YouTube mengt zich in de strijd met YouTube Music. De dienst maakt gebruik van de volledige muziekbibliotheek van de videosite en biedt gebruikers daarnaast ook nog eens de mogelijkheid om muziek te downloaden en op de achtergrond door te laten spelen, iets dat natuurlijk nog niet kon in de gewone YouTube-app. Daarnaast kun je ook zonder advertenties genieten van de beste muziek.

De prijzen voor de dienst zijn vergelijkbaar met die van de concurrentie: voor € 9,99 per maand ben je Premium-lid en kun je onbeperkt gebruik maken van het aanbod. Voor  € 11,99 per maand combineer je zowel YouTube Premium als Music Premium, wat natuurlijk geen gekke prijs is wanneer je veel gebruikmaakt van beiden.

Op dit moment is het mogelijk om de dienst drie maanden lang gratis uit te proberen. Er is dus niet veel dat je in de weg staat om eens te kijken wat de app je te bieden heeft. Wij zullen binnenkort ook onze bevindingen plaatsen en zullen gaan kijken of YouTube Music een  meerwaarde biedt ten opzichte van de al wat langer bestaande concurrenten.