IFA18: HTC presenteert U12 Life

Marco Vrolijk, 30 augustus 2018
Profiel

HTC heeft tijdens de IFA 2018 een nieuwe ‘Lite’-versie van de HTC U12 Plus aangekondigd: de HTC U12 Life. Het toestel wordt de opvolger van de U11 Life van vorig jaar en bevindt zich qua prijs in de midrange-klasse met een prijskaartje van €349. Naar verwachting komt het toestel eind september of in ieder geval in oktober uit in Nederland.

HTC verloor de afgelopen jaren marktaandeel ten opzichte van andere fabrikanten, maar toont zich nog niet verslagen. De U12 Life biedt een aantrekkelijk design met degelijke specificaties voor de prijs. Het toestel krijgt een 6-inch 18:9 scherm met 1080×2160 pixel resolutie. Onder de motorkap bevindt zich de Qualcomm Snapdragon 636 Chipset, die bekendstaat om een goede balans tussen prestaties en energiezuinigheid. Gekoppeld met een 3600 mAh-accu belooft dit een redelijke tot goede accuduur. Daarnaast biedt het toestel 4GB RAM en 64GB ROM, uitbreidbaar met een SD-kaart.

HTC heeft ook ingezet op een bijpassende camerakwaliteit. Aan de achterzijde bevindt zich een dubbele 16MP+5MP f/2.0 camera met Bokeh-modus en een dubbele LED-flits. Ook behoren Panorama’s en HDR tot de mogelijkheden. Tevens is er ondersteuning voor het opnemen van 4K-video’s. Op de voorzijde bevindt zich een 13MP fixed-focus selfiecamera met LED-flits en f/2.0 en HDR-ondersteuning.

Qua besturingssysteem zal het toestel op Android 8.1 gaan draaien. HTC heeft al laten weten dat de U12 Life niet op Android One zal draaien. Toestellen van HTC hebben een eigen Androidskin die de naam HTC Sense draagt, maar geen ingrijpende veranderingen toevoegt.

Qua design heeft HTC ervoor gekozen om niet met de ‘notch’-hype mee te gaan. De U12 Life heeft gewoon rechte boven- en onderbezels. Op de achterzijde is een ‘dual-finish’-afwerking te vinden met gestreept reliëf. Daarnaast is er ook nog een 3.5mm audiojack aanwezig aan de onderzijde van het toestel. Hierdoor weet het toestel zich uiterlijk toch enigszins te onderscheiden van de concurrentie.