Nieuwe smartwatches ZeTime 2 en ZePop aangekondigd

Cindy van Gerwen, 07 september 2018
Profiel

Het Zwitserse bedrijf MyKronoz heeft de twee nieuwe smartwatches ZeTime 2 en ZePop aangekondigd. De ZeTime 2 is de opvolger van de ZeTime, die dankzij een succesvolle crowdfundingsactie van ruim 8 miljoen dollar tot leven kwam. Het bijzondere van de smartwatch is dat het een hybride combinatie is van mechanische wijzers met een touchscreen erachter. De modellen zijn uitgerust met een eigen OS en zijn dus compatibel met zowel Android als iOS.

De opvolger komt in twee modellen, een met een 1,3-inch scherm en het 1,05-inch Petite model. Beiden zijn uitgerust met een AMOLED-display, wat voor mooiere kleuren en een betere helderheid zorgt. Er zit een microfoon in die voice recognition zal ondersteunen en tevens NFC, waarmee bijvoorbeeld betalingen kunnen worden gedaan. Verder is het model tot 3 Bar waterdicht en zal de batterij tot vier dagen meegaan in smartwatch-modus en maar liefst 60 dagen in de analoge modus. De ZeTime 2 kost €199,90.

De ZePop is een goedkoper alternatief die in de maten Regular(1,22″) en Petite(1,05″) komt met een vierkante display. Deze heeft net zoals de ZeTime 2 een hartslagmeter en is waterdicht tot 3 Bar. Verder heeft de batterij een capaciteit van drie dagen in smartwatch-modus en 30 dagen in analoog. De ZePop zal €129,90 gaan kosten. Wanneer de smartwatches precies beschikbaar zijn, is nog onbekend.