Werk aan je fitheid met Fitness Boxing voor de Nintendo Switch

Erwin Voorn, 10 oktober 2018
Profiel

Voel je je niet fit genoeg, maar heb je geen zin om naar de sportschool te gaan? Dan is Fitness Boxing voor de Nintendo Switch misschien wat voor jou! In deze game voer je boksroutines uit op de maat van populaire popmuziek om zo te werken aan je conditie.

Met behulp van de Joy-Cons voer je meerdere boksbewegingen uit zoals stoten, ontwijken en squatten. Je hebt de keuze uit diverse trainingsprogramma’s. Elke training duurt ongeveer 10 tot 40 minuten en heeft verschillende niveau’s qua intensiteit. Zo kies je er helemaal zelf voor wat voor soort training je wilt volgen. Uiteraard zorgt Nintendo er wel voor dat dit geen saaie boel wordt. Je kunt kiezen uit diverse trainers, die je ook nog eens hun eigen look kunt geven door verschillende outfits vrij te spelen. Tevens zorgt de catchy popmuziek, van onder andere Lady Gaga, Pitbull en Maroon 5, ervoor dat je lekker in je ritme blijft. Door goed te presteren in de trainingen ontgrendel je nieuwe, intensievere trainingsprogramma’s en nieuwe liedjes.

Fitness Boxing is niet alleen maar een leuk spelletje om even snel wat bewegingen te maken op leuke muziek; in de game kan je namelijk je geschatte Body Mass Index (BMI) aangeven, zodat de game kan bijhouden hoeveel calorieën je verbrandt tijdens de trainingen. Een uitstekende manier dus om echt serieus aan je fitheid te werken.

De game ondersteunt ook een modus voor twee spelers, waarmee je met een vriend of familielid kan trainen. En heb je allebei je eigen Joy-Con controller, dan kan je ook nog eens een virtuele boksring betreden om uit te maken wie er het fitst is.

Dus kom vanaf 21 december 2018 van die bank af en boks je fit met Fitness Boxing voor de Nintendo Switch. De game is zowel verkrijgbaar in de winkels als via de Nintendo eShop.