OnePlus 6T-lancering vervroegd door overlap met een Apple-event

Marco Vrolijk, 20 oktober 2018
Profiel

OnePlus heeft de OnePlus 6T-lancering een dag vervroegd vanwege een overlap met een Apple-event dat onlangs werd aangekondigd. OnePlus zou het nieuwe vlaggenschip eigenlijk op 30 oktober in New York uit de doeken doen. Apple organiseert op die dag nu ook een evenement over een nieuwe iPad Pro en Mac, tevens in New York. Om overlap te voorkomen heeft OnePlus besloten de lancering van de OnePlus 6T een dag te vervroegen naar 29 oktober.

Het is waarschijnlijk geen makkelijke beslissing voor OnePlus geweest, aangezien het niet alleen om de aankondiging van de OnePlus 6T gaat, maar de dag ook een heus community-evenement is. De naar verwachting meer dan duizend bezoekers van het evenement hebben op de pers en genodigden na allemaal een kaartje gekocht. Zij krijgen volgens OnePlus een compensatie als zij extra kosten moeten maken door de wijzigingen. OnePlus gaat de kosten voor het eventueel omboeken van tickets vergoeden en degenen die het evenement nu helemaal moeten missen, krijgen het geld van hun kaartje terug.

De reden voor OnePlus om toch de datum te veranderen, heeft er alles mee te maken dat zij op de dag van een grote lancering graag alle aandacht van de pers en tech-enthousiastelingen op zich gericht krijgen. Maar die aandacht delen met Apple, daar hebben ze bij OnePlus om begrijpelijke redenen geen trek in. Wanneer er twee grote evenementen tegelijk plaatsvinden, moet de pers toch vaak een keus maken welk evenement zij bezoeken of verslaan. Wie weet was dit wel een poging van Apple om de nieuwste ‘flagship-killer’ van OnePlus een hak te zetten?

Hoe dan ook is de OnePlus 6T een smartphone waar veel mensen al een hele tijd naar uitkijken. Naar verluidt heeft de OnePlus 6T erg vernieuwende ontgrendelingstechnologie geïncorporeerd. Het ‘Unlock the Speed’-evenement waarop de OnePlus 6T officieel wordt onthuld, is nu een dag eerder, op 29 oktober om 11:00 te volgen via deze link.