OnePlus 6T Thunder Purple-editie komt naar Nederland

Marco Vrolijk, 13 november 2018
Profiel

Het nieuwste toestel van OnePlus, de OnePlus 6T, is nog maar net een week uit in Nederland. Hoewel we het een erg goed en vooral mooi toestel vonden in onze review, bleef de kleurkeuze tot nu toe beperkt tot mat of glanzend zwart. Daar komt nu verandering in, want de OnePlus 6T Thunder Purple-editie komt naar Nederland. Dit is een beperkte oplage van de OnePlus 6T die vanaf eind deze week verkrijgbaar is.

Het exemplaar dat wij hebben getest was de zogenaamde ‘Midnight Black’-versie van de OnePlus 6T. Vergeleken met de bredere inkepingen van andere merken vonden wij de druppelvormige inkeping in het scherm aan de voorkant erg stijlvol. Het geeft de OnePlus 6T een eigen uitstraling. Aan de achterzijde is bij onder andere Huawei en Xiaomi echter spannender te vinden: de Mate 20-serie en Mi8 Lite bieden bijvoorbeeld erg stijlvolle gekleurde frames met een spectaculair kleurgradiënt. De overgangen van roze naar geel of donker- naar lichtblauw zijn een lust voor het oog. Het effect verandert bovendien wanneer je de smartphones vanuit een andere hoek bekijkt.

Met de OnePlus 6T Thunder Purple limited edition biedt OnePlus ook een stijlvol kleurgradiënt-effect voor de achterzijde van hun toestel. Onderin begint de kleur in een lichtpaars metallic en loopt dan geleidelijk over naar zwart metallic aan de bovenzijde. In de woorden van OnePlus-CEO Pete Lau is het een “zwart-naar-paarse fade, als een onweersbui op een zomernacht.” Door de gradiënt heen loopt een iets lichtere S-vorm. Het toestel is in dit geval gemaakt van mat glas. Net als bij de modellen van andere fabrikanten geldt wel dat je ofwel een doorzichtig of geen beschermhoesje dient te gebruiken om de mooie achterzijde tot zijn recht te laten komen.

De OnePlus 6T in de Thunder Purple-kleur is vanaf 15 november beschikbaar in Nederland. Het toestel komt dan met 8GB aan RAM-geheugen en 128GB aan opslaggeheugen. Hij is dan te bestellen bij OnePlus.com of bij Belsimpel.nl voor €589,00. Het toestel kost daarmee €30,00 meer dan de zwarte versies van het model.