Johans Hardwarehub: Apple Watch iPod-hoesje

Johan van de Westerlo, 04 december 2018
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over het Apple Watch iPod-hoesje.

De welbekende mp3-spelers van Apple waren jarenlang enorm populair. Vooral de iPod Nano was geliefd en is ook in verschillende generaties uitgebracht. Mp3-spelers worden steeds minder gebruikt omdat de smartphones vandaag de dag ook genoeg extra opslagruimte hebben om de nodige liedjes te kunnen opslaan. Zelfs het slimme horloge van Apple, de Apple Watch, is voorzien van voldoende opslag en heeft de mogelijkheid om mp3’s af te kunnen spelen.

Joyce Kang, een Koreaanse ontwerpster, wilde graag terug naar de iPod Nano en heeft daarvoor het Apple Watch iPod-hoesje ontwikkeld. Zoals de naam het al doet vermoeden is het een hoesje voor enkel de Apple Watch, dus zonder de bandjes. Eenmaal in het hoesje geplaatst ziet het geheel er uit als de iPod Nano. Het hoesje is voorzien van enkele knoppen en de bekende touch-draaischijf, maar helaas zijn deze knoppen enkel voor de sier. Je dient de Apple Watch via het scherm te bedienen. Je kan dan eventueel via de draadloze Airpods je favoriete mp3’s beluisteren.

Dit kan ook wanneer je het horloge gewoon om je pols hebt dus echt een functionele toevoeging biedt het hoesje niet. Het is voornamelijk de nostalgie en de beschikbaarheid van verschillende kleuren die het leuk maken.

Bron: Behance