Alles wat je wilt weten over de level 4-raid Tyranitar

Anke Gorter, 18 januari 2019
Profiel

Of je nu al lang Pokémon GO speelt of nog maar net, je kan niet om de groene Pokémon Tyranitar heen. Je ziet hem vaak in gyms, hij wordt ingezet in raids en gym-battles en hij is erg populair ruilmateriaal. Maar, hoe komen al die mensen nu aan deze Pokémon? Uiteraard kun je zoveel mogelijk Larvitars vangen en evolueren, maar door zijn zeldzaamheid kan dit erg lang duren. Een snellere oplossing zijn dan raid-battles; Tyranitar is namelijk bijna altijd wel te vinden in de raid-pool. In dit artikel lees je dan ook alles over deze Pokémon en hoe je hem kan krijgen via een raid.

Wat is Tyranitar voor Pokémon?

Hierboven op de foto is Tyranitar te zien, zoals hij er normaal ook uit ziet. Hij is een Dark/Rock-type, met een maximaal CP van 3834. Daarnaast heeft hij een Attack van 251, een Defense van 207 en een Stamina van 225. Hierdoor is hij zowel een goede aanvaller, als verdediger. Het is dus een goede allround-Pokémon. Het is de evolutie van Larvitar en Pupitar. Je hebt in totaal 125 Larvitar-candy nodig om van Larvitar naar Tyranitar te komen. Naast de gewone vorm, is tijdens een Community Day ook de shiny-variant van deze Pokémon in het spel gekomen. Deze ziet er als volgt uit:

Op dit moment kun je alleen een shiny Tyranitar krijgen door te ruilen, of door een Larvitar en Pupitar te evolueren.

Raids

Ondanks dat Niantic de Raid-pools vaak wisselt, zit Tyranitar er bijna altijd wel in. Het is een Level 4-raid, wat betekent dat je hem zou kunnen verslaan met twee spelers. Dit kan bijvoorbeeld wanneer je hoge Machamps in zet. Wanneer je die niet hebt, of de Machamps niet hoog genoeg zijn, zou het met 4-5 mensen sowieso moeten lukken. De Boss-CP is 34323 en de Tyranitar is geboost in “Partly Cloudy weather” en “Foggy weather”. Om de raid te winnen, kun je het beste de volgende Pokémon inzetten:

  • Machamp – Counter / Dynamic Punch
  • Hariyama – Counter / Dynamic Punch
  • Blaziken – Counter / Focus Blast
  • Poliwrath – Rock Smash / Dynamic Punch
  • Heracross (regional) – Counter / Close Combat
  • Groudon – Mud Shot / Solar Beam
  • Donphan – Counter / Earthquake OF Play Rough
  • Kyogre – Waterfall / Hydro Pump
  • Vaporeon – Watergun / Hydro Pump OF Aqua Tail
  • Gyarados – Waterfall / Hydro Pump

Het beste kun je Fightning-types gebruiken, omdat Tyranitar hier een dubbele zwakte voor heeft. De andere Pokémon kun je gebruiken om je team aan te vullen als je niet genoeg Fightning-types hebt.

Tyranitar na de raids

Wanneer je de raid hebt gewonnen en de kans krijgt om een Tyranitar te vangen, kan de CP tussen de 2130 en 2191 liggen, tenzij hij is geboost door het weer, dan kan de CP tussen 2629 en 2739 liggen. Een Tyranitar kan de volgende aanvallen krijgen:

Quick: Bite en Iron Tail.

Charged: Crunch, Stone Edge en Fire Blast.

Sommige Tyranitars hebben ook de Quick Attack Smack Down, deze was alleen te krijgen tijdens het Community Day-evenement.

Over het algemeen is Tyranitar een hele nuttige Pokémon. Met een set van Bite/Crunch is het de ultieme Pokémon om bijvoorbeeld Mewtwo en Deoxys te verslaan, maar ook met Iron Tail en Stone Edge of Fire Blast is hij erg nuttig. Het is het dus zeer zeker waard, om na het lezen van deze Raid-Guide, je vrienden op te trommelen en hem te gaan vangen!