CES 2019: Asus Zenbook 14 aangekondigd

Johan van de Westerlo, 10 januari 2019
Profiel

Tijdens de CES 2019 is onder andere de Asus Zenbook 14 aangekondigd, een laptop met een 14 inch scherm en een goede set speakers.

De laptop is voorzien van de achtste generatie Intel-processor en de Nvidia MX150-videokaart. Het beeldscherm van de Zenbook 14 is voorzien van de NanoEdge-technologie van Asus. Hierdoor zullen de bezels aan beide zijden slechts 6,5mm breed zijn, wat bijzonder smal is. Dit zorgt ervoor dat je vrijwel geen rand hebt en dat je scherm veel groter lijkt. Asus heeft er ook voor gezorgd dat de laptop lekker handzaam blijft door het totaalgewicht op 1,45 kilo te houden.

De Asus Zenbook 14 is voorzien van het ErgoLift-scharnier die de laptop optilt wanneer deze wordt geopend. Op een kleinere laptop zit vaak geen numeriek toetsenbord verwerkt. Deze is bij dit model wel aanwezig; het numpad is namelijk verwerkt in de touchpad die ook als muis gebruikt kan worden. Verder beschikt de meest luxe uitvoering over een Intel i7-Quadcoreprocessor en de Nvidia MX150-videokaart. Verder is er 16GB ram-geheugen aanwezig en een SSD van maar liefst 1TB. Wat de aansluitingen betreft is de Zenbook 14 voorzien van een USB 2.0-, een USB 3.0- en een USB C-poort. Daarnaast is er ook een HDMI-uitgang aanwezig, een microSD-kaartlezer en een audio-aansluiting voor een headset. De vier aanwezige speakers zorgen voor een krachtig geluid met een volle bas.

Bron: Asus