Nieuwe AOC AGON 3-serie aangekondigd met G-Sync en FreeSync

Britt Luttik, 18 januari 2019
Profiel

Hardwarefabrikant AOC heeft de AOC AGON 3-serie aangekondigd die uit een tweetal 27 inch monitoren bestaan, een Nvidia G-Sync en een AMD FreeSync-variant. Hoewel FreeSync een kenmerk is dat we regelmatig bij monitoren zien, is de G-Sync wat zeldzamer en dus een welkome toevoeging in de markt van gamingmonitoren. De AG273QCG bevat een curved TN-paneel en een resolutie van 2560×1440 (Quad-HD). Nvidia G-Sync wordt voor deze versie ondersteund, wat inhoudt dat beelden geoptimaliseerd worden. Verder heeft de monitor een verversingssnelheid van 165Hz en een responsietijd van 1ms, wat vaak toch de voorkeur heeft bij gamers. Er zijn twee 2Watt-luidsprekers ingebouwd en verschillende aansluitingen waaronder HDMI, DisplayPort en USB.

De AG273QCX verschilt op zowel uiterlijk als specificaties toch nog wel redelijk met zijn G-Sync-broertje. De monitor heeft ook een Quad-HD resolutie, maar wel een VA-paneel en een iets lagere verversingssnelheid, namelijk 144Hz. Wel is deze gecertificeerd met de VESA DisplayHDR 400, een standaard voor HDR-prestaties. Zoals de naam AMD FreeSync al zegt, wordt deze technologie alleen ondersteund wanneer je gebruikmaakt van een AMD-videokaart. Hetzelfde geldt voor G-Sync in combinatie met een GeForce-kaart, waardoor het belangrijk is om even op te letten welke kaart je gebruikt, mocht je een van deze twee monitoren willen aanschaffen. Verder is de AG273QCX uitgerust met twee 5Watt-luidsprekers en iets andere aansluitingen: HDMI, VGA, DisplayPort en USB.

De AOC AGON 3-serie zal later deze maand al beschikbaar zijn met een adviesprijs van €699 voor de AG273QCX en €799 voor de AG273QCG.