's Werelds eerste Super X-Fi-headsets aangekondigd door Creative

Britt Luttik, 18 januari 2019
Profiel

Creative Technology heeft de eerste Super X-Fi-headsets aangekondigd, de Creative SXFI AIR-serie. De serie bestaat uit de SXFI AIR en de SXFI AIR C en bevatten Super X-Fi, een techniek waarbij de ervaring van een high-end-multi-speaker-systeem wordt gecreëerd in een headset. Het bijzondere van deze technologie is dat de audio-ervaring gepersonaliseerd wordt doordat er een uniek luisterprofiel gemaakt wordt. De vorm van het hoofd en de oren worden meegenomen als parameters en een complexe berekening zorgt ervoor dat het audiosignaal niet meer gesloten overkomt, maar zo natuurlijk mogelijk. Dit zou nog revolutionairder kunnen zijn dan de zwart-wit-televisie die door een kleurentelevisie vervangen wordt, aldus Super X-Fi zelf.

“Met de SXFI AIR serie kunnen gebruikers nu zelf de magie van headset-holografie ervaren”, aldus Sim Wong Hoo, CEO van Creative Technology. Naast een bijzondere techniek die gebruikt wordt voor de productie van geluid, heeft de headset nog andere interessante specificaties. De modellen worden ondersteund op PlayStation 4, Nintendo Switch, Mac en pc, waardoor ze voor diverse zaken gebruikt kunnen worden. De SXFI AIR C is het instapmodel dat gericht op gamers is en verbonden wordt via USB. De SXFI AIR is een iets duurder en luxer model dat Bluetooth en USB-C ondersteunt. Tevens bevat deze oorschelpen die door middel van touch-control bediend kunnen worden en kan de SXFI AIR als een standalone muziekspeler functioneren dankzij een slot voor microSD.

De SXFI AIR C is vanaf nu beschikbaar via Creative.com voor een prijs van €129,99. De SXFI AIR zal later deze maand beschikbaar komen en is nu alvast beschikbaar voor pre-orders voor een prijs van €159,99.