Johans Hardwarehub: CleanseBot-robot voor vieze lakens

Johan van de Westerlo, 29 januari 2019
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de CleanseBot-robot.

Er zijn talloze horrorverhalen rondom vieze hotelkamers en smerige bedden. De kamers en bedden worden door verschillende mensen gebruikt en we zien helaas niet of er goed wordt gepoetst na het bezoek. Door al deze verhalen en misschien ook wel ervaringen zijn er veel mensen die liever niet hun nacht doorbrengen in een hotelkamer in een bed dat door talloze mensen is gedeeld.

Voor de mensen met smetvrees is de CleanseBot wellicht een uitkomst. De compacte robot heeft veel weg van de reguliere stofzuigrobot, maar dan speciaal voor je beddengoed. Je hoeft de CleanseBot enkel op je bed te plaatsen en hij doet zelf de rest. De robot zal over het hele bed rijden en alle bacteriën en beestjes doden met UV-licht.

Dat de vraag groot is en dat veel mensen willen dat het apparaat op de markt komt, blijkt uit de cijfers van het Kickstarter-project. De ontwikkelaars startten deze crowdfunding om de productie te bekostigen en het apparaat op de markt te krijgen. Er is ongeveer $900.000 opgehaald waarmee het doel van $3.000 ruimschoots is behaald. Wanneer je interesse hebt, kan je een exemplaar reserveren voor €109,-.

Bron: Kickstarter