Alle belangrijke Civilization VI: Gathering Storm-info die je wilt weten

Rutger Engel, 10 februari 2019
Profiel

Aankomende donderdag komt de nieuwste uitbreiding van het immens populaire strategiespel alweer uit. Om je te helpen met het bepalen of dit iets voor jou gaat zijn of niet, hebben we de belangrijkste Civilization VI: Gathering Storm-info voor je op een rijtje gezet.

Nieuwe Civs

Zoals altijd vormen de nieuwe Civs, de volkeren, de belangrijkste toevoeging. Je kan als acht nieuwe volkeren spelen in Gathering Storm en hieronder hebben we ze in een lijst verwerkt, inclusief hun leider.

  • Fenicië – Dido
  • De Ottomanen – Suleiman
  • Zweden – Kristina
  • Mali – Mansa Musa
  • De Inca’s – Pachacuti
  • Canada – Wilfrid Laurier
  • Hongarije – Matthias Corvinus
  • De Maori – Kupe

Dan is er ook nog een bijzonder geval: Eleonora van Aquitanië is een nieuw aangekondigde leider die zowel als heerser van Engeland als Frankrijk kan spelen!

Natuurrampen

Een nieuw iets in Civilization VI: Gathering Storm is de toevoeging van natuurrampen. Hierdoor moet je niet alleen de plaatsing van je stad beter uitdenken, maar ook zal je regelmatig je planning aan moeten passen als er een natuurramp plaatsvindt. Denk aan gevaarlijke gebeurtenissen als tornado’s, vulkaanuitbarstingen, vloedgolven, droogtes die allemaal de wereldkaart flink zullen beïnvloeden. Zo zal de grond rondom een vulkaan een stuk vruchtbaarder zijn, maar ben je wel bereidt om te dealen met de gevolgen van een vulkaanuitbarsting?

Elektriciteit en Global Warming

Ook zal je elektriciteit kunnen opwekken in je steden als ze ver genoeg ontwikkeld zijn. Je zal kolenmijnen kunnen bouwen om zo elektriciteit te produceren en bepaalde gebouwen zullen hier profijt van hebben, ze zullen bijvoorbeeld een hogere productie hebben.

Het opwekken van elektriciteit brengt ook gevolgen met zich mee. De CO2-uitstoot zal verhogen en dit zal de wereld en haar natuur beïnvloeden. Bepaalde kusten zullen meer risico hebben op vloedstormen en sommige gebieden zullen wellicht sneller uitdrogen dan voorheen. Hoe het precies de spelwereld zal beïnvloeden, is nog niet helemaal zeker.

Het World Congress en de Diplomatic Victory

Het World Congress is een oude bekende voor Civilization-veteranen. Hier kunnen alle wereldleiders uitgebreid discussiëren over wetten die de hele wereld, en dus ook jouw spel, beïnvloeden. Wil je ervoor kiezen de regenwouden te beschermen, of juist niet zodat je ze flink uit kan buiten? Het World Congress brengt een hoop strategie met zich mee en hier goed gebruik van maken, kan voor een flink voordeel zorgen.

De Diplomatic Victory maakt dankzij het Congress ook weer zijn terugkeer. Spelers kunnen daarmee het spel winnen door het Congress ervan te overtuigen dat zij tot wereldleider benoemd moeten worden.

Dit zijn wat ons betreft de belangrijkste toevoegingen geweest die tot nu toe bekend zijn. Natuurlijk is dit niet alles. Ook zal er een nieuw tijdperk, de toekomst, toegevoegd worden, mede als een boel nieuwe eenheden, gebouwen en meer.

Civilization VI: Gathering Storm verschijnt 14 februari 2019 voor pc.