Aandelen van Electronic Arts explosief gestegen door Apex Legends

Johan van de Westerlo, 12 februari 2019
Profiel

Dat de nieuwe Battle Royale-game van EA een succes is, bleek wel uit de cijfers van de unieke spelers binnen 72 uur. Maar liefst 10 miljoen spelers hebben het spel gespeeld in de eerste drie dagen na de lancering en daarna is dit getal al gestegen naar 25 miljoen. Hoewel het een free-to-play-game is, geeft dit wel een boost voor aandelen van Electronic Arts.

Spelers konden direct na de aankondiging de game gratis downloaden. Het werd direct een hit en miljoenen spelers namen het tegen elkaar op om per potje als winnaar over te blijven. Dit geeft niet alleen een boost aan de bekendheid van de game, maar ook aan de aandelen van EA. Deze zijn maar liefst met 16 procent gestegen, wat tevens de grootste stijging is sinds 2014. Dat deze stijging zo explosief toenam, kwam volledig als een verrassing gezien de aandelen behoorlijk laag stonden wegens tegenvallende prestaties. Je kan wel zeggen dat EA op het juiste moment is gekomen met deze gratis game.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Apex Legends en met andere spelers alles over het spel bespreken? Word dan lid van onze Facebookgroep: Apex Legends Nederland.

Bron: Bloomberg