Bereid je voor op de veertiende Pokémon GO-Community Day

Jeffry van Geel, 13 februari 2019
Profiel

Het is komende zaterdag tijd voor de veertiende Pokémon GO-Community Day. Natuurlijk is er zoals altijd veel onduidelijkheid, zoals wanneer het event begint en wat we precies kunnen verwachten. Daar hopen we middels dit artikel een einde aan te maken.

Eventtijden

De veertiende Pokémon GO-Community Day vindt plaats op 16 februari van 11.00 uur tot en met 14.00 uur. Dat betekent dat we drie uur lang kunnen profiteren van de verschillende voordelen.

Event-Pokémon: Swinub

Tijdens het evenement is Swinub de speciale event-Pokémon. Een Pokémon die voor sommigen als grote verrassing kwam voor een Community Day. Niantic heeft op de officiële website aangekondigd dat Swinub vooral in parken voorkomt, maar ook stedelijk gebied met veel stops doet het altijd goed. En we verwachten dat er ook een shiny-variant zal zijn. Dit is echter nog niet bevestigd door Niantic op het moment van schrijven, zoals altijd.

 • Tip: Bevind je vlak voor 11.00 uur in een gebied met veel stops
 • Tip: Zorg dat je voldoende Pokeballs hebt
 • Tip: Zorg dat je veel Pinap Berries hebt (dubbele candy betekent meer Mamoswine)
 • Tip: Gebruik Incense voor nog meer Swinub
 • Tip: Gebruik de Pokémon GO Plus alleen voor Pokestops

Event-move: Ancient Power

Iedere Piloswine die je tijdens Pokémon GO-Community Day evolueert in een Mamoswine en iedere Mamoswine die je tijdens het evenement vangt, heeft als aanval Ancient Power. Bijzonder natuurlijk, maar is deze aanval ook echt goed? Volgens de experts niet echt. Er was heel veel potentie, maar die wordt niet door Niantic gebruikt. Dankzij Stat Boosts is de aanval overigens voor Trainer Battles wel nog interessant.

 • Tip: Als je al een zeer goede Swinub hebt, kun je er alvast een Piloswine van maken
 • Tip: Evolueer alleen tijdens het evenement of een uur erna

Event-bonus: 3 x Stardust

Net als de vorige keer, zijn er dit keer ook drie uur lang twee bonussen voor spelers. De belangrijkste is de extra Stardust die je kunt krijgen. Je krijgt voor iedere vangst drie keer meer Stardust. Let op, dit geldt alleen voor vangsten. Niet voor het uitbroeden van eieren en evolueren van Pokémon.

 • Tip: Gebruik het hele evenement Starpiece (in totaal vierenhalf keer meer Stardust bij vangen)
 • Tip: Gebruik Pokémon uit je stack om de lege momenten op te vullen

Event-bonus: Drie uur lures

Net als vorige keren duren de lures drie uur tijdens het evenement. Het gebruik van lures moet nog meer Pokémon en dus nog meer shinies opleveren. Ideaal dus voor de fanatieke spelers die nog meer willen vangen.

 • Tip: Zorg samen met je vrienden ervoor dat de lures in het hele gebied waarin je speelt direct aanstaan
 • Tip: Bevind je in een park of centrum, waar veel stops en dus lures zijn

Het laatste nieuws

Op onze Facebookgroep en Telegram houden we je op de hoogte. Word lid en mis niets, ook niet komend weekend.