'De Apple Airpods 2 zijn vooral onder de motorkap verbeterd'

Johan van de Westerlo, 16 februari 2019
Profiel

Volledig draadloze oordopjes worden steeds vaker gebruikt en we zien ook steeds meer mensen met de uitvoeringen van Apple rondlopen. Het zal niet lang meer duren voordat de Apple Airpods 2 in de winkels liggen.

De bekende witte staafjes die uit je oren komen zijn onder de loep genomen door Apple en zijn verbeterd, aldus de website mysmartprice. De upgrades en aanpassingen hebben voornamelijk onder de motorkap plaatsgevonden, aangezien de Airpods 2 er vrijwel hetzelfde uitzien als zijn voorganger. Het enige verschil is echter dat de tweede generatie in zowel wit als zwart verkrijgbaar is en dat deze een betere grip hebben door een verbeterde coating.

Wat geluid betreft heeft Apple de bas onder handen genomen. Deze zou wat dieper en meer aanwezig zijn ten opzichte van zijn voorganger. Ook zijn er enkele sensoren toegevoegd, waarmee bijvoorbeeld je hartslag gemeten kan worden of dat de dopjes weten dat ze uit het oor gehaald zijn.

De Apple Airpods 2 zullen naar alle waarschijnlijkheid vanaf september beschikbaar komen. In deze periode heeft Apple normaliter zijn evenement waar onder andere de nieuwe iPhone, iPad en andere Apple-producten worden onthuld. De geruchten gaan dat de nieuwe oordopjes voor ongeveer $200,- verkocht zullen worden ten opzichte van de eerste generatie die voor $170 over de toonbank schoven.

Het zijn enkel nog uitspraken en nog niets is bevestigd door Apple. We zullen hier nog even op moeten wachten.