Impressie: Jump Force-launchevent

Joost Klein Middelink, 15 februari 2019
Profiel

Wij kregen een uitnodiging voor een Jump Force-launchevent in Rotterdam, om te vieren dat het spel verschijnt en meteen even uit te proberen. Eenmaal aangekomen, kwamen we binnen in een leuke ruimte waar de sfeer hetzelfde was als in de game. Alsof werelden versmolten waren, want er stonden twee auto’s, waarvan een helemaal platgedrukt, waardoor duidelijk was dat de samensmelting zorgt voor een ravage. Om in de sfeer te komen van de Japanse series waar de game hoofdzakelijk om draait, kregen we een Japans drankje aangeboden inclusief wat chips.

Direct daarna konden we met het spel aan de slag, inclusief alle momenteel speelbare personages en levels. Na een drietal personages te hebben gekozen, gingen we de strijd aan met onze tegenstander naast ons. Met flitsende aanvallen en tactische bewegingen wisten wij ternauwernood de overwinning te behalen, ondanks het feit dat onze tegenstander goed zijn best deed om ons de grond in te krijgen.

Er was ook een wedstrijd gaande voor een mooie prijs, hier hebben wij helaas weinig van meegekregen. Het was wel duidelijk dat de spanning voelbaar was en de druk hoog, dankzij enkele kreten van geluk tijdens verschillende gevechten.

Tijdens de gevechten zag je duidelijk hoeveel schade jouw aanvallen kunnen aanrichtten op de wereld en welke nasleep de verwoesting had op de omgeving. Direct voelde dit vergelijkbaar met de ruimte waar wij ons bevonden. Hier was ook een titanenstrijd geweest en dankzij dit event hebben we nog meer zin gekregen om met Jump Force aan de slag te gaan. Lees binnenkort onze review op de website.