ExerVive: Waarom kiezen tussen sporten of gamen als allebei kan?

Joost Klein Middelink, 01 augustus 2019
Profiel

In dit nieuwe deel van ExerVive kijken we wederom naar een aantal games met een hoog sport-gehalte. De sportschool kan soms saai lijken, aangezien veel oefeningen uit herhalingen bestaan. Gelukkig bieden sommige VR-games uitkomst, dus laten we kijken naar drie nieuwe spellen die daarvoor in aanmerking komen. Het vorige deel kun je hier lezen.

Skyrim VR

In Skyrim VR krijg je niet direct een enorme workout aangezien de meeste gevechten gebeuren door knopjes in te drukken of je armen iets te bewegen. Als je vooral inzet op slag- en stootwapens, zul je wel wat actiever zijn, maar zelfs dan valt het wel mee. De echte workout krijg je juist door instellingen aan te passen, zodat je fysiek moet bukken om minder goed zichtbaar te worden en je armen heviger moet zwaaien voor effect. Diegene die bekend zijn met de game, weten dat dit betekent dat je knieën een uitdaging krijgen, zeker als je een verborgen schutter of dief probeert te zijn.

Rec Room

Rec Room is een gratis game waarin verschillende andere spellen te vinden zijn die je online tegen anderen kunt doen. Zo kun je trefbal, darts, paintball en nog wat andere activiteiten ondernemen. De workout voor dit spel komt hoofdzakelijk aan het bod als je een actief spel zoals paintball, trefbal of frisbee speelt, waarin je fysieke bewegingen zult moeten maken om verder te komen. Bij het ene spel is dat ontwijken en hurken, bij het andere spel moet je veel zwaaien met je armen. Uiteindelijk bepaalt je eigen enthousiasme of je een goede workout krijgt of niet, maar als spel is het zeker aan te raden, ook als ExerVive.

Raw Data

In deze cyperpunk-game moet je robots afslachten voordat ze jou kunnen overmeesteren. Daarbij kun je gebruikmaken van vier personages met elk hun eigen wapens en vaardigheden. In eerste instantie zal het geen workout zijn, maar hoe verder je komt in Raw Data, hoe intenser de missies zullen worden. Het rondbewegen gebeurt met teleporteren, maar je zult je vaak genoeg omdraaien en kogels ontwijken dat het vanzelf energie van je gaat vragen. Een hele goede game en een redelijke manier om te gaan zweten.