'Apple Video wordt op 25 maart uit de doeken gedaan'

Stefan Manenschijn, 18 februari 2019
Profiel

Op 25 maart houdt Apple een media-event en de kans is groot dat daar de streamingdienst van het bedrijf wordt gepresenteerd. De dienst, die waarschijnlijk Apple Video gaat heten, moet de concurrentie aangaan met grote spelers als Netflix, Hulu en Amazon Prime. Hoe ze dit willen gaan doen, is ook al voor een klein deel bekend; zo zijn er al een aantal projecten bekend die Apple Video van unieke content gaan voorzien.

Er zal een remake komen van Steven Spielberg’s sci-fi-serie Amazing Stories en komt er met Swagger een serie over basketbal waarin de NBA-ster Kevin Durant centraal staat. Ook zien we een nog titelloze serie van M. Night Shyamalan (The Sixth Sense, Glass) en zullen de makers van Bob’s Burgers een nieuwe animatieserie genaamd Central Park gaan leveren.

Er zijn nog een hoop andere projecten in de maak, dus dat er een heleboel unieke content zal komen, staat al wel vast. Of het genoeg gaat zijn om mensen bij de gevestigde diensten weg te halen, is nog afwachten. Wie weet tovert Apple op 25 maart nog een konijn uit de hoge hoed. Wij wachten in ieder geval in spanning af.