MWC 2019: Flinke Lenovo Tab V7-smartphone getoond

Johan van de Westerlo, 26 februari 2019
Profiel

Lenovo kennen we voornamelijk van hun laptops, maar het Chinese bedrijf ontwikkelt ook andere hardware, waaronder de Lenovo Tab V7-smartphone, een flink model voor een schappelijke prijs. Dit toestel is tijdens het Mobile World Congress in Barcelona aan het grote publiek getoond.

De naam Tab V7 is te herleiden aan de tablet, dit komt voornamelijk door de afmeting van de smartphone; het toestel is namelijk voorzien van een 6,9 inch scherm met een 18:9-verhouding. Het IPS-display heeft een resolutie van 2160 x 1080 pixels, wat niet bijzonder is vandaag de dag.

Aan de voorkant van het toestel vinden we naast het forse scherm ook twee speakers die naar voren zijn gericht. Dit heeft Lenovo gedaan zodat het bekijken en vooral ook het beluisteren van media-content beter tot zijn recht komt. Ook is er een cameralens aanwezig met 5 megapixel. Aan de achterzijde is een lens aanwezig met 13 megapixel. Aan de achterzijde is tevens een vingerafdrukscanner geplaatst.

Gezien de genoemde specificaties is het geen high-end-model. Dit is ook wel terug te zien aan de prijs. Zo kost de Tab V7 maar €249,-, wat een leuke prijs is voor een mid-range-smartphone. De eerste exemplaren worden vanaf april geleverd.

Bron: Lenovo