MWC 2019: Samsung Galaxy A50 onthuld

Johan van de Westerlo, 27 februari 2019
Profiel

Op het Mobile World Congress waren de ogen bij Samsung voornamelijk gericht op de high-end-modellen. De Galaxy S10-reeks en de vouwbare Galaxy Fold stonden hierin centraal en ze kregen van iedereen een boel positieve aandacht. Naast deze luxe en dure toestellen kwam de fabrikant ook met de Samsung Galaxy A50, een leuke midrange-smartphone.

Zoals vele nieuwe smartphones heeft ook de Galaxy A50 een display dat zowat de gehele voorkant dekt. Aan de onderzijde is een ietwat dikkere rand te zien, maar voor de rest dekt het scherm met de afgeronde hoeken het hele toestel. De bovenzijde heeft een kleine inkeping voor de cameralens. Het AMOLED-display heeft een afmeting van 6,4 inch en een full HD+-resolutie. Het scherm is aan de onderkant tevens voorzien van een ingebouwde vingerafdrukscanner om het toestel te ontgrendelen.

De camera aan de voorkant heeft een 25 megapixelsensor. Aan de achterzijde zijn drie lenzen geplaatst waarvan de hoofdcamera is voorzien met een 25 megapixelsensor. Deze camera wordt ondersteund door twee andere camera’s met een 5 en 8 megapixelsensor. Samsung heeft zijn best gedaan om het camerasysteem wat intuïtiever te maken. Zo herkent de camera de situatie en kan deze aangeven wanneer het mogelijk is om de ultragroothoeklens te gebruiken. Ook herkent de camera diepte en kan het de focus aanpassen.

Onder de motorkap is de Samsung Galaxy A50 voorzien van een Exynos 9610-processor met acht cores waarvan er vier op 2,3 GHz draaien en de andere vier op 1,7 GHz. Het toestel wordt in twee varianten uitgebracht: één met 4GB RAM-geheugen en 64GB opslagruimte en één met 6GB RAM en 128GB opslag. De modellen zijn beide overigens ook met een MicroSD-kaartje uit te breiden.

Dit alles maakt het een leuk midrange-smartphone en de A50 zal in maart voor de schappelijke prijs van €349 in de winkels liggen.

Bron: Samsung