Johans Hardwarehub: Mattel's Pictionary Air, de moderne versie

Johan van de Westerlo, 05 maart 2019
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over Mattel’s Pictionary Air.

Vrijwel iedereen kent het razend populaire gezelschapsspel Pictionary wel. Het is een simpele formule bestaande uit een speelbord, een bak kaartjes met onderwerpen, een dobbelsteen, tekenmateriaal en twee gezellige, fanatieke teams. Na een korte kijk op een kaartje dien je het zo goed mogelijk uit te tekenen zonder woorden te gebruiken, waarop de teamgenoten het binnen één minuut moeten zien te raden.

Het party-spel is al jaren oud en mag weleens in een moderne versie worden uitgebracht. Hier komt Pictionary Air van Mattel de hoek om kijken. Deze versie maakt namelijk gebruik van Augmented Reality. Met een speciale pen met een lichtpunt tekent de aangewezen persoon het voorwerp wat geraden moet worden. Dit wordt vervolgens geregistreerd en middels de bijbehorende app weergegeven op de smartphones of tablets van de medespelers. Naast dat het de nodige papieren vellen bespaart is het een leuke manier om je tekenkunsten in de lucht toe te passen. Het zal overigens wel een stuk moeilijker zijn dan het origineel.

Vooralsnog zal Pictionary Air enkel verkrijgbaar zijn in de Verenigde Staten voor ongeveer $20,-. Naar alle waarschijnlijkheid zal het spel in de toekomst ook naar Europa komen.

Bron: CNET