Review: Rad Rodgers: Radical Edition

Rutger Engel, 16 maart 2019
Profiel
Rad Rodgers: Radical Edition is een prima platformer waarmee je je best eventjes kan vermaken. Verwacht echter geen ervaring die je lang blij zal blijven. Daarvoor heeft de game te weinig spectaculaire momenten of sterke systemen en te veel zwakke puntjes.

Rad Rodgers is alweer sinds 2016 beschikbaar op pc, kwam later ook naar consoles en is vanaf nu speelbaar op de Nintendo Switch in de vorm van de Rad Rodgers: Radical Edition. Deze nieuwe editie brengt drie nieuwe levels met zich mee en een paar nieuw speelbare personages. Of het een geslaagde uitgave is, lees je in de review.

Rad Rodgers is het stereotype van een kind in de jaren 90 dat van games houdt. Nadat zijn moeder hem vertelt dat hij moet gaan slapen en ze het licht uit doet, kruipt hij stiekem over de vloer om achter zijn oude, blokkige TV te gaan zitten en nog wat te gamen. Echter gaat er iets fout en de tv zuigt Rad in de spelwereld.

Zijn spelcomputer, Dusty genaamd, komt tot leven en transformeert in een rugzak met handige snufjes, zoals een mechanische hand om dingen mee kapot te slaan en een machinegeweer dat lasers afschiet. Dusty is trouwens ook lekker grofgebekt dus verwacht genoeg bijdehante humor gedurende je speelsessies.

Rad Rodgers is een ouderwetse platformer en de controls voelen helaas wat achterhaald. Met name tegenstanders die vliegen of zich wat boven je bevinden zijn soms lastig om snel en efficiënt neer te schieten door de manier waarop het richten werkt. Voor de rest is er weinig op te merken aan de gameplay. Het is allemaal vrij standaard voor een retro-platformer en verwacht hier dan ook vooral geen vernieuwingen. De game is nog altijd vrij kort, maar de drie extra levels van de Radical Edition helpen hier een klein beetje bij. Verwacht verder geen belangrijke veranderingen ten opzichte van vorige edities van de game.

De Switch-versie van de Rad Rodgers: Radical Edition loopt op zich prima. Echte haperingen in de framerate zijn niet te vinden. Echter valt er wel wat aan te merken op de graphics. Veel van de modellen (Rad zelf en vijanden met name) zien er haast wat onscherp uit en dat stoort soms lichtelijk. Het is geen dealbreker, dus als je vindt dat de game er tof uitziet en je het een kans wilt geven op de Nintendo Switch, moet je het je niet tegen laten houden.

Rad Rodgers: Radical Edition is een brutale ode aan retro-platformers en weet dit succesvol te brengen. Verwacht echter geen memorabele ervaring: alhoewel je je genoeg kan vermaken met deze game, zijn er weinig momenten die er boven uit blijven steken. Daarnaast heeft de game genoeg zwakke puntjes om over te klagen, mocht je dat willen.

Rad Rodgers: Radical Edition is voor deze review gespeeld op de Nintendo Switch. De game is verkrijgbaar op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.