Johans Hardwarehub: Spin-vuurtornado voor in de tuin

Johan van de Westerlo, 12 maart 2019
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Spin-vuurtornado.

Tornado’s zijn ondanks hun verwoestende krachten een spektakel om naar te kijken. Dit geldt tevens voor vuurtornado’s. Ze komen gelukkig niet al te vaak voor en ook helemaal niet in de buurt van je huis. De Duitse fabrikant Höfats heeft hier een leuke oplossing voor bedacht, namelijk de Spin-vuurtornado. Het veroorzaakt een vuurtornado, maar dan in het klein en controleerbaar. Het apparaat bestaat uit een standaard gemaakt van roestvrij staal. Hierin is een brander verwerkt die zorgt voor de vlammen en een glazen buis als omhulsel voor de vlammen. Dit zorgt ervoor dat de vlammen controleerbaar blijven, als een tornado blijft draaien en dat de vlammen niet door de wind uitwaaien. De Spin is tevens te gebruiken met verschillende accessoires. Zo is er een verhoogde standaard ideaal om de Spin op de vaste ondergrond te plaatsen, maar er is ook een hoge pilaar aanwezig waarmee de Spin in het gras geprikt kan worden. De Spin verandert hiermee in een fakkel.

Het apparaat kan zowel binnen als buiten je huis worden gebruikt en zorgt naast warmte ook voor een prachtig plaatje. Höfats heeft de Spin via Kickstarter aangeboden en hoopt op een groot bedrag waarmee ze het apparaat verder kunnen ontwikkelen. Wil je een exemplaar, dan is deze te reserveren voor het schappelijke bedrag van €89,-.

Bron: Kickstarter