Wizards Unite eerste indruk!

Sarah van Embden, 11 maart 2019
Profiel

Vandaag, 11 maart 2019, is het dan ein-de-lijk zover. De eerste beelden van Wizards Unite zijn opgedoken en wij hebben natuurlijk hier ook naar gekeken en alles op een rijtje gezet.

Er heeft een ramp plaatsgevonden in de tovenaarswereld die er voor zorgt dat de geheimhouding in gevaar komt! Artefacten, fabeldieren, mensen en verschillende herinneringen van deze tovenaarswereld verschijnen overal in de ‘gewone’ wereld. Aan ons tovenaars de taak om te voorkomen dat de dreuzels ons ontdekken. Het doel: overmachtig de chaotische magie om je heen en breng ze terug naar de juist plaats en houd ze weg van de dreuzels. Jouw weg begint als nieuwe rekruut van de ‘Statute of Secrecy Task Force’ (statuut van geheimhouding) dat is opgericht door de Ministry of Magic (Ministerie van Toverkunst) en de International Confedarion of Wizards (Internationale Confederatie van Tovenaars).

De magie is overal
Zodra je buiten stapt, begint de uitdaging. Om je heen zie je sporen van magie. Deze voorwerpen worden gemarkeerd. Hoewel je ze overal om je heen kan vinden, zijn er bepaalde voorwerpen die je alleen op specifieke plaatsen kan vinden zoals: parken, bankjes, gebouwen, bibliotheken et cetera. Maak gebruik van verschillende spreuken om zo de verwarringsmagie te bemeesteren. Door voorwerpen terug te sturen naar de magische wereld, zal je unieke beloningen krijgen en deze beloningen worden in de game bijgehouden. Echter kost de magie energie dus zal je deze regelmatig aan moeten vullen bij de zogenoemde ‘herbergen’. Deze zitten verspreid over de hele wereld, hier kan je eten en drinken kopen om zo je energie omhoog te krijgen. Als je dan toch bezig bent met ontdekken, kan je ingrediënten tegenkomen voor je toverdranken (potions), die je weer nodig hebt voor anderen aspecten in je reis. De ingrediënten zijn afhankelijk van de weersomstandigheden, maar ook te vinden in verschillende Greenhouses.

Maar kijk ook uit voor de Portmanteus. Dit kan diverse Portkeys (viavia’s) onthullen en je brengen naar speciale, iconische locaties over de gehele tovenaarswereld. Voor de eerste keer is het mogelijk om dit in 360 graden te bekijken in AR stijl.

Samen sta je sterker
Test je vaardigheden door de zogeheten ‘Fortresses’ (vestingen) te bezoeken, dit kan je met realtime spelers doen. Waarschijnlijk is het een beetje vergelijkbaar als een raidboss in Pokémon Go; je kan namelijk in deze gevechten vijanden tegenkomen als ‘Death Eaters’ (Dooddoeners) en ‘Dementors’. Je wilt deze bedreigingen niet alleen verslaan; samen sta je namelijk sterker en sterkere vijanden geven zeldzamere magische voorwerpen!

Om je vaardigheden verder te ontwikkelen, kan je ook lid worden van beroepsgroepen als ‘Aurors’ (Schouwers) ‘Magizoologists’ en professor. Elk beroep heeft vaardigheden die uniek zijn en van toepassing komen tijdens deze gevechten.

Afbeeldingen van het spel

Dit is pas het begin, gedurende komende maanden zal er langzaamaan meer bekendgemaakt worden. Het is al verteld dat Wizards Unite pas in de zomer uit zal komen.

Al lid van ons facebookpagina? Zo niet, meld je dan nu aan door hier te klikken.