Griezelgame Back 4 Blood aangekondigd

Johan van de Westerlo, 15 maart 2019
Profiel

De liefhebbers van griezelgames kunnen hun lol niet op met de nieuwste game van de makers van Left 4 Dead; zojuist hebben namelijk Warner Bros. Interactive en Turtle Rock Studios Back 4 Blood aangekondigd.

Deze nieuwe game brengt net als in Left 4 Dead spelers samen in een coöperatieve shooter. Je neemt het uiteraard op tegen moordlustige zombies die jou willen verslinden. De studio’s hebben veel ervaring in het zombie-genre en zitten boordevol ideeën. Dit maakt Back 4 Blood een originele en innovatieve game en zorgt daarmee voor een nieuwe ervaring in de zombie-wereld, althans volgens de aankondiging.

We zijn erg enthousiast over onze samenwerking met het ervaren team van Turtle Rock Studios in Back 4 Blood om het coöperatieve zombie-genre te stimuleren met innovatieve gameplay voor meerdere spelers. Het getalenteerde team van Turtle Rock heeft gezamenlijk al meerdere verbluffende games ontwikkeld en dit is een grote kans om met hen samen te werken en een nieuw speluniversum te bouwen, speciaal voor de grote co-op zombie shooter community. – David Haddad, president, Warner Bros. Interactive Entertainment.

 

Het is moeilijk het belang van deze mogelijkheid in te schatten. We keren terug naar een genre dat zijn oorsprong vond in onze studio. We hebben meer dan tien jaar ervaring en zitten boordevol zombie-ideeën. Verder zitten sommige van onze beste teamgenoten uit de sector bij WBIE. Zij begrijpen ons ontwikkelingsproces en zijn net zo betrokken bij onze ‘spelers gaan voor’-mentaliteit. We zijn verheugd met deze aankondiging en kunnen nu direct aan de slag met de community. – Chris Ashton, medeoprichter en design director, Turtle Rock Studios.

Helaas is er nog niet meer bekend over wat we mogen verwachten.