Let op, Rayquaza kan vanavond al in Nederland verschijnen!

Jeffry van Geel, 15 maart 2019
Profiel

Vanavond is het zover, Rayquaza keert terug in Pokémon GO voor drie dagen en alhoewel dit normaal betekent dat we hem pas de volgende dag kunnen vangen, is dat dit keer anders.

De meeste gyms hebben normaal tot maximaal 22.00 uur raids, aangezien het ei van de raid bepaalt wat het wordt is dit te vroeg om de nieuwe raidboss nog te laten zien (het ei spawnt een uur eerder). Datzelfde geldt in principe voor nieuwe gyms, waar tot 23.00 uur raids op kunnen komen. Dit keer is dat echter anders. Rayquaza kan al in eieren zitten die vanaf 21.00 uur op gyms komen. Dit heeft er mee te maken dat afgelopen weekend de zomertijd in de Verenigde Staten is ingegaan.

Een simpele rekensom leert dat raids die tot 23.00 uur duren, om 21.15 uur een ei hebben gekregen. Dat is dus precies op tijd voor een Rayquaza.

Alles is nu tot onze zomertijd ingaat dus een uurtje vroeger. Bewezen voorbeelden hiervan zijn de EX Raid-passen van deze week die rond 19.00 uur werden uitgedeeld (normaal 20.00 uur) en het Battle Showdown-event dat om 21.00 uur was afgelopen (normaal 22.00 uur). Feit blijft dat het alleen voor nieuwe gyms telt en dat er ook nog altijd een Dialga kan komen. De kans is dus klein, maar Rayquaza kan er daadwerkelijk vanavond al zitten.

Meer nieuws over Pokémon GO vind je dagelijks via Facebook en Telegram.