Johans Hardwarehub: MetaFly-robot

Johan van de Westerlo, 19 maart 2019
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de MetaFly-robot.

Robotica is al jarenlang een interessant onderwerp en is ook door de jaren heen steeds verder ontwikkeld. Naast gigantische robots die in fabrieken worden toegepast om werk geautomatiseerd uit te voeren, zijn er ook robots die zelfs door de kleinste gebruikers onder ons spelenderwijs bestuurd kunnen worden via een smartphone of tablet.

De Fransman Edwin van Ruymbeke ontwikkelt met zijn bedrijf robots, maar dit zijn niet zomaar robots; ze zijn namelijk gebaseerd op de natuur. De MetaFly-robot is zijn meest recente project. Zoals de naam al een beetje weggeeft is het ontwerp gebaseerd op de vlieg. Het extreem lichte model weegt slechts 10 gram. Toch is het met een vleugelspanwijdte van 30 centimeter geen kleintje.

De MetaFly heeft wel wat weg van een kleine drone waarmee je lekker in je huiskamer kunt rondvliegen. De aanwezige accu levert in opgeladen staat voldoende om ongeveer 10 minuten onafgebroken te vliegen. Wil je deze grote robotvlieg ook hebben? Deze kan voor €69 worden gereserveerd op Kickstarter.

Bron: Kickstarter