Xiaomi doet nieuwe gaming-smartphone Black Shark 2-aankondiging

Joost Klein Middelink, 19 maart 2019
Profiel

Xiaomi heeft een Black Shark 2-aankondiging gedaan, waarbij veel nieuwe informatie naar buiten is gebracht over hun nieuwe gaming-smartphone. Momenteel is de Black Shark 2 exclusief voor China, maar het eerste model is ook naar de rest van wereld gekomen, dus aannemelijk is dat dit ook gebeurt bij hun tweede toestel.

Het scherm lijkt een van de grote verkooppunten te zijn; het is namelijk een OLED-scherm van ruim 16 centimeter met een in-display-vingerafdrukscanner van Samsung. Ook heeft Xiaomi een drukgevoelig systeem toegevoegd, waarbij je harder kan drukken op de randen van het scherm om apps te activeren. Ook beweert het bedrijf dat het de kleuren en helderheid heeft verbeterd voor een mooie game-ervaring en tegelijkertijd de vertraging na aanraking heeft verminderd, om zo directe input te geven.

Aangezien het een gaming-smartphone is, beschikt het toestel over specificaties die men verwacht van een dergelijk apparaat. Zo zal de Black Shark 2 beschikken over een Snapdragon 855 met 4.000 mAh batterij inclusief snel opladen. Qua geheugen zijn er twee modellen, waarvan het instapmodel beschikt over 6GB RAM met 128GB intern geheugen. Het betere model zal 12GB RAM en 256GB geheugen hebben. Qua camera’s zit er een 48-megapixel camera achterop en 20-megapixel camera voorop.

Net zoals de Razer Phone 2 bevat dit toestel een koelsysteem waardoor oververhitting nauwelijks zal gebeuren. Het toestel is vanaf vandaag, direct na de Black Shark 2-aankondiging, te koop in China voor omgerekend €450 voor het instapmodel en €600 voor het betere model. Bekijk hieronder enkele foto’s van het toestel.