Nieuwe iPad Air en iPad Mini onthuld door Apple

Johan van de Westerlo, 19 maart 2019
Profiel

Apple heeft naast hun smartphones ook nog een flink aantal tablets in hun assortiment. Daar zijn nu twee modellen aan toegevoegd. Er zijn een nieuwe iPad Air en Mini uitgebracht met flinke upgrades.

Maandag 25 maart heeft Apple een evenement georganiseerd waar ze normaal gesproken enkele nieuwtjes naar buiten brengen. Het is daarom opvallend dat ze deze aankondiging nu al hebben gedaan

De iPad Air wordt door Apple neergezet als het tussenmodel tussen de iPad Pro en de normale iPad. Dit geldt ook voor de prijs, deze is namelijk duurder dan het instap-model, maar goedkoper dan de Pro-lijn. Wat het uiterlijk betreft is er niet veel veranderd. Het scherm is met zijn 10,5-inch iets groter dan het normale model en heeft een resolutie van 2224 x 1668 pixels. Apple heeft naar eigen zeggen True Tone toegevoegd dat zich aanpast aan je omgeving. Tevens biedt deze iPad Air ook de ondersteuning voor de Apple Pencil, een stylus die tot op heden enkel beschikbaar was voor de iPad Pro.

Wat hardware betreft is ook de iPad Air verbeterd. Zo is het model voorzien van de A12 Bionic-processor. Dit is een flinke upgrade ten opzichte van de standaard iPad gezien deze is voorzien van een A10-processor. Enkel de frontcamera heeft een upgrade gehad naar 7 megapixel. De camera aan de achterzijde is hetzelfde als het instapmodel. De iPad zal voor €569 worden verkocht en is daarbij voorzien van 64GB opslagruimte. De 256GB-versie kost €739. Wanneer je een 4G-model wilt dan betaal je ongeveer €140 extra.

De nieuwe iPad Mini is ook flink opgewaardeerd. Zo is de hardware vrijwel hetzelfde als de nieuwe iPad Air. Zo is ook in de Mini de A12 Bionic-processor aanwezig en ondersteund deze ook de Apple Pencil. Het schermgroot is met zijn 7,9-inch hetzelfde gebleven, maar heeft nu 2048 x 1536 pixels. Ook is dit model voorzien van True Tone. De 64GB-uitvoering kost €459. Voor €629 ben je in het bezit van de 256GB-versie. Ook bij de iPad Mini geldt een meerprijs van €140 voor een 4G-uitvoering.

Bron: Apple