Tweede Battlefield V Firestorm-gameplaytrailer onthult meer informatie

Johan van de Westerlo, 21 maart 2019
Profiel

Vorige week kwam DICE met een aankondiging en een trailer omtrent de battle royale-modus van Battlefield V. Gezien de releasedatum nadert hebben ze de tweede Battlefield V Firestorm-gameplaytrailer onthuld waarin meer informatie wordt vrijgegeven.

We weten inmiddels dat in Firestorm 64 spelers het tegen elkaar opnemen om als enige winnaar te overleven. Niet alleen vijanden, maar ook de alles vernietigende en krimpende ring van vuur dient de volledige aandacht te krijgen om te overleven. Je daalt met een parachute af zonder in het bezit te zijn van wapens. Overal in de map zijn wapens, accessoires en andere items verstopt. Ga zo snel mogelijk op zoek naar wapens om je te kunnen verdedigen. Tijdens je overlevingstocht kom je betere wapens tegen en kan je ook voorwerpen oprapen van tegenstanders die je zojuist hebt neergeschoten.

Middels verschillende kleuren wordt aangegeven hoe zeldzaam of hoe goed het wapen is. Dit kennen we uit verschillende RPG-games waarbij vaak bijvoorbeeld paars sterker of beter is dan een blauw voorwerp. Je kunt niet eindeloos wapens en voorwerpen oprapen: je hebt een rugzak met een beperkte inhoud. Zit je rugzak vol, dan zul je keuzes moeten maken: of je houdt het wapen, of je wisselt het om met een ander.

De vorige trailer eindigde met een garagedeur waar een flinke tank achter stond. In de map zijn er verschillende plekken waar je naar binnen kunt om een sterk voertuig te kunnen bemachtigen. Deze voertuigen zorgen niet alleen voor een sneller transport door de map, maar dienen ook als bescherming en kunnen worden gebruikt om gebouwen te vernietigen. Desondanks zijn de tanks niet onverslaanbaar, want met enkele raketten of mijnen schakel je deze net zo snel weer uit.

Firestorm is vanaf maandag 25 maart actief voor alle Battlefield V-eigenaren.