Johans Hardwarehub: Onewheel Pint-skateboard met één wiel

Johan van de Westerlo, 26 maart 2019
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over het Onewheel Pint-skateboard.

Er worden steeds meer elektrische vervoersmiddelen ontwikkeld. Zo zijn er al elektrische rolschaatsen, elektrische fietsen en nog veel meer. Voor de liefhebbers van compacte elektrische vervoersmiddelen en die het een uitdaging vinden om op een soort skateboard te staan is er nu de Onewheel Pint. Het is namelijk een soort van skateboard, maar er is maar één wiel. Het wiel is vrij groot en in het midden van het bord geplaatst en wordt vervolgens motorisch aangestuurd. Je hoeft er dus niet zelf met een voet langs te stappen om vaart te maken.

Voor de avonduren is er verlichting ingebouwd zodat je goed opvalt als je over de stoep scheurt. De Onewheel Pint heeft namelijk een maximale topsnelheid van 25 kilometer per uur. Dit is vrij snel, wanneer je in een drukke straat tussen de mensen door manoeuvreert. De aanwezige accu zorgt ervoor dat je een bereik hebt van ongeveer 12 kilometer. Vervolgens is de accu snel op te laden via een normaal stopcontact. In de bijgaande trailer ziet het er allemaal erg blits en eenvoudig uit, maar of de Onewheel Pint ook in het echt zo makkelijk te besturen valt, is nog maar de vraag.

Als je interesse hebt kan je de Pint bestellen vanaf $950. Je hebt daarbij de keuze uit twee verschillende kleuren, maar er zijn ook nog duurdere modellen. De luxere modellen worden uitgerust met eventuele bumpers en een snellader. De prijs van de meest luxe uitvoering ligt op $1.200.

Bron: Onewheel